Örebroföretag expanderar

Verktygshandlarn, med säte i Örebro, utökar nu sin verksamhet och gör en satsning i Norden. De aktuella länderna är Danmark och Finland, dit man nu alltså levererar. Om det här bara är början på en större expansion återstår att se.

Verktygshandlarn.se säljer ”kvalitetsverktyg på nätet” och startades med målsättningen att ha det bredaste och bästa sortimentet i landet. Ett led i det här är att ha verktyg anpassade för proffs och snabba leveranser. En riktigt snabb leveranstid är det dock fortfarande bara svenskarna som är förunnade.

Längre leveranstider till Danmark och Finland

Tack vare att Verktygshandlarn lagerför över 90 % av sortimentet kan produkterna skickas inom en dag. Beroende på när man beställer kan man alltså få sin vara på en eller två dagar. Samma snabba hastighet är dock svår att uppnå i Danmark och Finland. Även här skickas lagerförda varor inom ett dygn alla vardagar, men den beräknade leveranstiden är tre till fem dagar.

Trendkänsliga

Förhoppningsvis är de två till tre extra leveransdagarna inget som hindrar Örebroföretagets expansion. Ett trendkänsligt sortiment som ständigt förändras och växer är en selling point som även lockar kunder från utlandet.

Till exempel har de relativt nyligen tagit in ett verktyg för osynligt trallmontage. Att kunna montera på ett snyggt sätt, utan varken flisor, sprickor eller synliga skruvar är något som efterfrågas i en allt högre utsträckning. Något annat som lockar kunder till butiken är deras välsorterade sortiment av japansågar.

Omsättningen ökar

Det företag som står som ägare till Verktygshandlarn, JDA Group, har ökat rejält i omsättning på bara några år. Kanske är det därför som de nu anser att en satsning på Danmark och Finland är läglig. År 2015 noterades en omsättning på 217 000 kronor – nästan en fjärdedel av det man omsatte under 2013. 2016 visade man upp en omsättning som liknade den 2013, alltså nära miljonen – och 2017 mer än fördubblade man den, till 2 290 000 kronor. Hur siffrorna ser ut efter utlandssatsningen får framtiden utvisa.